Carte de vizita virtuală (electronica) de la Google: Cum să îți faci numele cat mai vizibil și ușor de găsit la căutările pe Google

Google a anunțat recent lansarea serviciul Google Virtual ”Business Card”. Când îți cauți tu sau îți caută cineva numele pe Google să se afișeze o carte de vizită electronică (virtuală) cu: fotografie, nume, prenume, e-mail, telefon – doar dacă vrei, website, profile de Facebook, LinkedIn și alte rețele sociale (TikTok). La căutarea unei persoane pe Google, dacă acea persoană și-a definit online o carte de vizită electronica virtuală, vei vedea aceste informații. Pe scurt, atunci când te întâlnești cu cineva, în loc să îi spui: ”îți ofer cartea mea de vizită”, îi vei spune: ”caută-mă pe Google”.

Toată lumea știe că formatul rezultatelor la căutare pe Google diferă în funcție de cuvintele cheie căutate. La căutarea unui pictor îți apar fotografii cu tablourile lui. La căutarea unui actor apar filmele în care a jucat el, cu imagini ale posterelor. Acum, căutarea unui nume declanșează apariția unei cărți de vizită electronice minus în cazul în care persoana respectivă și-a creat un astfel de profil on-line. Important: această funcționalitate este deocamdată disponibilă doar în India. Pasionații care vor să testeze trebuie să acceseze cu un VPN Google India.

carte de vizita virtuala Google - add me to search

Carte de vizita virtuală (electronica) de la Google: Ce informații vor apărea pe ea

Pe cartea de vizită virtuală Google, ce ar putea apărea la căutare a numelui tău vor fi afișate următoarele informații:

  • Nume și prenume
  • Functie
  • Fotografie
  • Adresă de e-mail
  • Telefon – opțional
  • Link către website-ul tău sau al firmei pentru care lucrezi
  • Linkuri către profilele din rețelele sociale
  • Realizări personale și de business

Afișarea cărții de vizită virtuale este o funcționalitate pentru proprietari și reprezentanți ai unor afaceri, pentru proprietar de bloguri, pentru persoane cu profile de social media puternice, pentru cei care vor să-și afișeze rezultatele la căutarea numelui.

Avantajul pentru cei care caută persoane pe Google este că le vor găsi mult mai ușor și nu mai trebuie să facă clickuri prin website-uri pentru a afla diverse informații.

Cum activezi cartea de vizita virtuală (electronica) de la Google

Cartea de vizita virtuală (electronica) de la Google este pentru moment disponibilă doar în India. Pentru activarea ei, va trebui să tastezi în căutarea Google cuvintele: Add me to search.

Două butoane sunt suficiente pe orice tastatură, spunea un realizator de talk show din America în urmă cu mai mulți ani: un buton să deschidă site-uri porno și un buton care să îți caute numele pe Google. De alte butoane nu ai nevie. 🙂 Funcționalitatea aceasta Google este adresată cei din a doua categorie, cel de-al doilea buton de pe tastatură.

Vei utiliza cartea de vizita virtuală de la Google?

Cum ți se par cărțile de vizită virtuale de la Google? Vei folosi această funcționalitate oferită de Google?
Google a avut multe inițiative diverse de-a lungul anilor dintre care multe nu au avut succes. Această funcționalitate a cărților de vizită virtuală Google se bazează pe un narcisism al oamenilor așa că ar putea să prindă. Poate îți mai amintești o altă inițiativa Google de a afișa la rezultate la căutări și autorul articolului găsit, cu nume și fotografia lui. A fost introdusă acum câțiva ani dar a dispărut rapid, a fost un eșec.

Într-o perioadă în care se vorbește despre protejarea intimității personale în mediul online, această funcționalitate vine și face mult mai ușoară posibilitatea să fii găsit online cu toate informațiile puse pe tavă. Este asta o problema?

Lasă un comentariu