10 + 1 factori cheie pentru succesul sezonului turistic de toamnă – iarnă 2021-2022

Ultimele 18 luni au fost o perioadă unică în evoluția turismului din România! De la lockdown total în 2020, apoi redeschidere completă a turismului, urmată de fluctuațiile restricțiilor ce se modificau de la o lună la alta. Bazat pe experiența noastră cu clienți din domeniul turistic, cărora le oferim servicii de marketing ce îi ajută să își îndeplinească obiectele de vânzări, am pregătit mai jos o listă de factori cheie pentru succesul sezonului turistic de toamnă – iarnă 2021-2022. Te invităm să parcurgi lista și să ne spui opinia ta:

1. Bugetarii nu au mai primit vouchere de vacanță în 2021

Angajații la buget nu au mai primit vouchere de vacanță în anul 2021. Peste 1,2 milioane de bugetari din România nu mai beneficiază de vouchere de vacanță în acest an. Voucherele de anul trecut s-au terminat în sezonul de vară. În aceste condiții se intensifică competiția pentru clienți, iar proprietarii de locații turistice au nevoie să atragă câți mai mulți clienți, în special online. Până la sfârșitul acestui an sunt totuși valabile voucherele vouchere emise în 2019 și 2020.

2. Restricții 2021 la promovarea online către utilizatorii iPhone, cu iOS 14

Utilizatorii de telefoane iPhone sunt mai greu de targhetat cu reclamele Facebook, Instagram și Google – din cauza noilor schimbări de securitate intrate în vigoare în luna aprilie 2021. De aceea este nevoie de strategii alternative de atragere a clienților ce dețin iPhone. Pentru a avea rezultate în continuare, este nevoie de adaptarea strategiei de marketing online.

3. Restricții la vacanțele în străinătate

Si în 2021 rămân în vigoare restricții și condiționări pentru călătoriile în străinătate. Turismul în străinătate este în continuare dificil: pe de-o parte restricții și condiționări, pe de altă parte riscuri la tot pasul. Turismul în România rămâne o alegere solidă și în toamna lui 2021 și important este să fii descoperit de către potențialii clienți ca alternativă viabilă pentru turismul în străinătate. Ai nevoie de vizibilitate în mediul online.

4. Video marketing

Atât pe telefonul mobil cât și pe calculatorul personal oamenii au început să se uite la tot mai multe înregistrări video. Este vorba în special de video-uri scurte și de impact, care îi ajută să descopere locuri. Conținutul video scoate în evidență punctele tari ale locațiilor turistice. Materialele video pot fi realizare chiar și nu telefoane mobile mai performante. Important este să realizezi și să difuzezi aceste filme pentru că oamenii chiar sunt dornici, pe Facebook sau Instagram, să privească conținut video.

5. Rezervări efectuate în ultima clipă

Situația încă incertă din punct de vedere epidemiologic determină un comportament de tip ”rezervăm în ultimul moment” al turistului român. Sunt prea multe incertitudini în viața oamenilor pentru ca turistul să își facă planuri pe termen lung și de aceea se fac rezervări în ultima clipă. Aceste decizii de rezervare în ultimul moment se bazează pe informațiile adunate înainte de turiști, nu neapărat atunci pe loc. De aceea este important să ocupi poziția bine definită în mintea omului, astfel încât să te aleagă la rezervarea last-minute.

6. Google Travel

Este un instrument turistic promovat intens de către cei de la Google. Platforma este afișată tuturor celor care caută pe Google informații turistice și schimbă modul obișnuit de afișaj pe Google. Grație volumului foarte mare de oameni care caută pe Google informații turistice, este esențială o poziționare cât mai bună la rezultatele afișate pe Google Travel.

interfața Google Trave

7. Instagram: rețea socială ideală pentru promovarea în turism

Sunt peste 5 milioane de utilizatori Instagram în România și peste jumătate din ei au între 18 și 34 de ani. Este o rețea în care oamenii petrec în medie 50-55 de minute în fiecare zi. Creșterea gradului de utilizare a Instagram face această rețea socială perfectă pentru campanii de marketing de impact în domeniul turistic – promovare Instagram.

8. Circuite interne în România

Pe cont propriu, tot mai mulți turiști români aleg să își organizeze vacanțe în care vizitează mai multe locuri și se mută dintr-o locație turistică în alta. Pentru a ajunge în cât mai multe locuri, ei nu petrec mai mult de 1-3 nopți într-o locație, decât dacă este o zonă ce oferă mai multe atracții cheie.

9. Mobilitatea turistilor

În ziua de azi, toată lumea este dependentă de telefoanele mobile. Căutarea destinațiilor turistice, verificarea prețurilor, rezervările și plățile se fac tot de pe telefonul mobil. De aceea este foarte important să ai o prezență online adaptată pentru telefoanele mobile, în care turistul să poată găsi repede informațiile căutate.

10. Experiențe locale autentice

Oamenii care aleg să-și facă vacanțele în România sunt din ce în ce mai interesați de ceea ce pot vizita în zona locației în care își fac rezervarea. Este important ca pe pagina de Facebook, pe website sau pe pagina de Instagram să găsească rapid aceste informații.

10 + 1. Tik Tok – rețeaua socială a tinerilor

Cea mai populară rețea socială pentru tineri, Tik Tok, a început să fie folosită și pentru promovarea unor locații turistice.

Ai întrebări despre marketingul în domeniul turistic?

Ce întrebări ai despre marketingul turistic, despre campaniile de succes și bugetele de reclamă? Te invit să îmi scrii fie folosind zona de comentarii de mai jos, fie să îmi trimiți un email la adresa alexandra@alexandranedelcu.ro. Mult succes!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: