Campanii Performance Max Google Ads. Verdictul după mai multe săptămâni de rulare în campanii

Am testat campaniile Performance Max Google Ads timp de mai multe săptămâni pentru clienți din diverse domenii de activitate și acum mi-am format concluziile. Ce sunt campaniile Performance Max Google Ads, poate te întrebi. Cum poți folosi aceste campanii Performance Max pentru a-ți îndeplini obiectivele de vânzări? Hai să o luăm cu începutul și să clarificăm cele mai importante informații.

Ce sunt campaniile Performance Max Google Ads

Campaniile Performance Max sunt un nou pas făcut de Google în obiectivul lor de a convinge clienții să ruleze pe pilot automat campaniile și să se alimenteze tot automat din bugetul de pe cardul bancar. Au un nume care sună foarte bine pentru aceste campanii Performance Max = ”performanță maximă”. Acest tip de campanie se bazează pe inteligența artificială Google pentru a vă propune variante de reclame de toate tipurile posibile și imposibile.

Față de campaniile obișnuite de Google Search, Google Display – Bannere, Google Shop sau Google Video – Youtube, campaniile de Performance Max funcționează în felul următor: încarci elemente de text, sloganuri, beneficii, fotografii, logo-uri, bannere, materiale video, orice ai tu realizat. Google folosește inteligența artificială pentru a crea toate tipurile de campanii menționate mai devreme: Search, Bannere, chiar și video. Controlul uman este mult mai scăzut, Google își face de cap cu aceste campanii Performance Max.

Campanii Performance Max Google Ads – cele mai importante lucruri pe care ar trebui să le știi

După mai multe campanii de Performance Max Google Ads rulate pentru clienți ce activează în diverse domenii de activitate, vin mai jos cu lista de concluzii pe care le expun nefiltrate, așa cum le-am observat în practică:

  • Este frustrant, cel puțin la început, să lași atât de mult control către inteligența artificială Google și să nu mai intervii creativ pe fiecare element în parte.
  • Campaniile de Performance Max Google Ads se bazează pe faptul că Google știe să extragă cele mai valoroase elemente din ceea ce ai adăugat tu – imagini, fotografii și texte.
  • Pentru campaniile de vânzare de produse către consumatori, B2C, campaniile Performance Max Google Ads furnizează rezultate destul de bune.
  • Pe căi doar de Google știute, sunt amestecate elemente de comunicare încărcate, iar vizitatorul primește un rezultat ”construit automat, special pentru el”.
  • Atunci când lansezi o campanie Performance Max în paralel cu una de search, sunt mari șanse să scadă eficiența campaniei de căutări. Campaniile de Performance Max pătrunde și pe terenul campaniei de Search, va afișa anunțuri automate și pe anumite căutări. Astfel că analiza rezultatelor și cuvintelor din Performance Max trebuie corelată cu scăderea rezultatelor din celelalte campanii.
  • În domeniul promovării B2B, rezultatele sunt mai slabe decât în promovarea B2C.
  • Campaniile de Performance Max urmăresc prioritar realizarea conversiilor. De aceea, un pas obligatoriu înainte de lansarea unor astfel de campanii este să configurezi corect conversiile în site, atât din punct de vedere calitativ cât și cantitativ.

În concluzie, campaniile de Performance Max ar trebui să facă parte din mixul de marketing Google Ads al afacerii tale. Totuși, nu cred că ar trebui să fie singura campanie activă, să ai setate și campanii realizate manual.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: