LinkedIn Helper-ele sunt un subiect destul de controversat atunci când vine vorba de promovarea pe LinkedIn. Pentru cei care nu sunt familiarizați cu termenul, să clarificăm în primul rând ce înseamnă LinkedIn Helper. Este vorba de o categorie de software ce automatizează anumite operațiuni pe LinkedIn pentru utilizatori, atât pe paginile de firmă cât și pe cele personale. Automatizarea acestor activități are ca obiective principale creșterea cât mai rapidă a numărului de conexiuni Linkedin, comunicarea și transmiterea unor mesaje către aceste conexiuni și generarea de leaduri. Instrumentele LinkedIn Helper execută într-un timp foarte scurt operațiuni care în mod normal consumă zeci de minute în fiecare zi.
Instrumentele LinkedIn Helper sunt controversate pentru că se bazează pe principii similare cu spam-ul și sunt furnizate de terți furnizori, nu de LinkedIn. Aceste tool-uri LinkedIn Helper funcționează eficient și te pot ajuta, dar cu riscul să fii perceput drept ”spammer” și chiar să ajungi să încalci politicile LinkedIn. Este greu de spus dacă recomand sau aceste instrumente de marketing online, pe care împreună cu echipa le-am implementat în proiectele de promovare LinkedIn. Așa că voi prezenta avantajele și dezavantajele, astfel încât fiecare să poată lua decizia în cunoștință de cauză.
LinkedIn Helper: Avantaje marketing online
- Îți definești o structură automată de acțiuni menite să îți crească numărul de fani: adăugarea de conexiuni LinkedIn, trimiterea unui mesaj conexiunilor care acceptă invitația, revenirea cu un nou mesaj către cei care au răspuns la prima interacțiune, alertă atunci când o conexiune a finalizat toți pașii și poate fi preluat de către un reprezentant al departamentului de vânzări pentru o discuție.
- Setezi intervalele de timp și orele la care să se trimită aceste mesaje – nimeni nu vrea să fie deranjat noaptea.
- Îți crești astfel foarte rapid numărul de conexiuni și mesajul tău ajunge la mai multe persoane.
LinkedIn Helper: Important de știut
- Ai nevoie să îți construiești un flux de mesaje care să nu pară în nici un caz automatizate în ochii celor care le citesc, pentru că nimănui nu îi place să vorbească cu roboții.
- Trebuie să îți faci un flux de mesaje suficient de general, astfel încât să se potrivească tuturor conexiunilor, dar totuși specific – ca să nu pară spam.
Dacă ți se pare interesant să începi să folosești instrumentele LinkedIn Helper, discuția despre cât costă promovarea pe LinkedIn trebuie să ia în considerare bugetul și pentru aceste instrumente de lucru.