Email marketing

Email marketing-ul, comunicarea cu clienții prin newslettere, este cel mai eficient canal de marketing aflat la dispoziția unei afaceri. Îți permite să ajungi la un număr foarte mare de oameni cu costuri mici și să personalizezi comunicarea ca și cum ai vorbi cu fiecare în parte separat. Trimiți mesaje de impact catre cea mai mare baza de potentiali clienti.

Ca să ai succes cu promovarea prin email marketing, trebuie să îndeplinești două condiții cheie: să deții o bază de date solidă de adrese de email și să trimiți mesaje de impact care să fie despre ceea ce vor oamenii să audă.

Email Marketing: De ce apreciază clienții serviciile noastre

  • Te ajutăm să segmentezi baza de date de adrese de email în categorii relevante și transmitem fiecărui segment mesaje personalizate, pentru impact maxim. Printre cele mai frecvente criterii de segmentare a bazei de date se numără: vârstă, zonă geografică, interese – pentru persoane fizice, domeniu de activitate, funcție – pentru persoane juridice.
  • Emailurile trimise ajung în Inbox-ul clienților, fie că le deschid de pe telefon, tabletă sau alt dispozitiv.
  • La fel de important ca mesajul de impact cu rată mare de deschidere este și construirea bazei de date de adrese de email. Te vom ajuta să construiești baza de date folosind cele mai de succes tehnici disponibile: formulare de contact, achiziție baze de date, campanii de reclamă pentru a încuraja abonarea la newsletter.
  • Rată de deschidere a newsletterelor cât mai mare, rate de click și de conversii cât mai mari – care să te ajute să îți îndeplinești obiectivele de vânzări și profitabilitate ale firmei. Acestea sunt elementele pe care ne concentrăm atunci când lucrăm la redactarea newsletterelor unei campanii.
  • Baza de date de emailuri este componentă cheie a email marketing-ului. Această bază de date este în evoluție continuă. După fiecare trimitere de newslettere te ajutăm să elimini adresele care nu mai sunt valabile și să completezi cu nou intrații pe listă. Scopul nostru principal este să trimitem mesaje email așteptate cu interes de clienți, citite și recitite, nu mesaje nedorite care să ajungă în spam.

Platformele de email marketing pentru trimitere newslettere

Vom alege împreună cu tine platforma de email marketing potrivită pentru obiectivele tale, dintre:

mailChimp – cea mai populară și cea mai cunoscută platformă de email marketing, cu variante gratuite foarte interesante.
https://mailchimp.com/

iContact – platformă de email marketing ce se bucură de un real succes grație ușurinței în utilizare.
https://www.icontact.com/

SendGrid – rată scăzută de emailuri care ajung în folderul de spam al clienților
https://sendgrid.com/

AWeber – este tot mai folosită această platformă și oferă șabloane de newslettere din care să alegi.
https://www.aweber.com/

ConstantContact – platformă flexibilă de email marketing, cunoscută pentru viteza cu care transmite mesajele. https://www.constantcontact.com/

SendMachine – furnizor de servicii de email marketing din România.
https://www.sendmachine.com/

Cunoaștem plusurile și minusurile tuturor acestor platforme și te vom ajuta să alegi ce ți se potrivește ție.


Marketing Automation – automatizarea campaniilor de Email Marketing

Marketing Automation înseamnă automatizarea trimiterii de emailuri către clienți și potențiali clienți, în funcție de acțiunile efectuate de către aceștia, cu scopul de a câștiga viteză și precizie în trimiterea mesajelor. Marketing Automation este un instrument prin care ne asigurăm că persoanele interesate de produsele și serviciile tale primesc automat, în cel mai scurt timp, informațiile necesare pentru a lua decizia de cumpărare.

5 exemple de utilizare Marketing Automation:

  1. Cei care se abonează la newsletterul tău primesc automat, cu frecvența dorită, seria de mesaje de bun-venit.
  2. Cei care fac click pe un produs prezentat într-un newsletter să primească automat un nou email cu mai multe detalii despre produs.
  3. Cei care deschid de mai multe ori newsletter-ul într-un anumit interval de timp, să primească automat încă un mesaj cu mai multe detalii.
  4. Cei care solicită un cont demo pentru a testa produsul tău software, să primească o serie de newsletter-e automate de familiarizare cu produsul.
  5. Cei care s-au înscris cu adresa de email la un concurs pe Facebook, să primească un cod promoțional sau alte informații automat prin email.

Cât costă campaniile de email marketing

Costul campaniilor de email marketing este format din 3 componente cheie. Campaniile de email marketing reprezintă o componentă din mixul de vânzări și marketing ale companiei, iar costurile sunt formate din următoarele:

  1. Costuri email marketing legate de platforma de trimitere newslettere. În general, aceste platforme de email marketing lucrează pe bază de abonament lunar sau de credite pre-plătite pentru trimitere. Costul lunar depinde de numărul de adrese de email din sistem și de numărul de trimiteri pe lună. La contul lunar de email marketing poți adăuga diverse opțiuni suplimentare, cum ar fi: marketing automation pentru trimiterea automată de mesaje, personalizări sau rapoarte de marketing.
  2. Costuri email marketing legate de resurse grafice de tip: obținere fotografii, imagini vectoriale, fonturi, șabloane de trimitere.
  3. Costuri de marketing pentru conceperea, dezvoltarea și optimizarea newsletterelor în cazul în care apelezi la un consultant specializat pe email marketing, care cunoaște sistemele de trimitere și toate opțiunile existente.
costuri servicii email marketing mailchimp

Costuri servicii email marketing

Să presupunem că ai o bază de date de 10.000 de adrese de email. Iată cele mai importante costuri de email marketing.

  • Cost lunar de trimitere newsletter = 0,0105 $ / adresă de email. În lei, asta înseamnă 0,0525 lei / adresă de email. Adică 5,25 bani / adresă de email. La 10.000 adrese de email costul lunar este de 105 dolari.
  • Cost pentru achiziția de fotografii, imagini, alte elemente grafice – estimez 100 dolari pe luna.
  • In concluzie, costul pentru a trimite newsletter unui client într-o lună este de 0,1 lei / adresă de email, ceea ce este un cost foarte bun.

Urmărirea conversiilor în email marketing

Este esențial ca atunci când începi eforturile de marketing online să ai activată urmărirea conversiilor. Să faci marketing online fără conversii este ca și cum pleci pe un drum nou fără hartă. Și în email marketing urmărirea conversiilor este foarte importantă, se face din sistemul Google Analytics, acolo unde centralizezi datele despre rezultatele de marketing de pe toate canalele. În Google Analytics urmărești conversiile la nivel de acțiuni de email marketing și poți să vezi chiar vânzările generate, inclusiv valoarea lor, în funcție de newsletter, campanie, bannere, oră trimitere și alți parametrii. Astfel, vei știi foarte clar ce aduce succes și ce nu în email marketing.

Pasul inițial în orice campanie de newslettere este să setezi și să urmărești aceste conversii și să faci legătura între email marketing și vânzări, cu ajutorul cărora să extragi informații despre rezultatul campaniilor.

Există bune practici legate de trimiterea mesajelor pe email, de ore de lansare, de formulare a titlurilor și mesajelor dar email marketing rămâne un domeniu în care este foarte importantă testarea și explorarea ideilor. De aceea este bine să testezi diferite variante, să vezi ce funcționează, iar rezultatele acestor teste le poți vedea doar în Google Analytics.

Instrumente de email marketing

În email marketing sunt 4 categorii de instrumente de marketing utilizate:

  1. Platforma de trimitere newslettere – cea care realizează trimiterea mesajelor într-un timp scurt. Platforma aceasta este instrumentul obligatoriu. Pe baza unei liste de adrese de email realizează trimiterea.
  2. Sistem de colectare a adreselor de email ale celor interesați de newslettere. Pentru crearea bazei de date de persoane interesate de newsletter poți să îi adaugi în primul rând pe cei care au comandat de la tine produse sau serviciile, dar și să introduci un sistem de colectare adrese de email. Pentru aceasta, introduci în website un instrument suplimentar pentru obținerea de adrese de email și poți oferi diverse beneficii clientului care îți lasă adresa de email.
  3. Opțional: sistem de tip CRM (Customer Relationship Management) pentru administrarea bazei de date de clienți, să poți organiza informații și să faci segmentări.
  4. Motoare de creare grafică newsletter pe baza unor șabloane existente sau de la zero. Platformele de trimitere newslettere includ acest lucru, dar este recomandat să ai un instrument de creare conținut.
email marketing gratuit moosend
Moosend ofera gratuit trimiterea catre maximum 1.000 de adrese de email

Servicii email marketing – varianta gratuită

Există disponibile platforme de email marketing care funcționează gratuit și pe care le poate folosi oricine. Important este să ai adresele de email, să ai dreptul să le trimiți – adică să nu faci spam și poți începe.

Un exemplu în acest sens îl reprezintă platforma de email marketing Mailchimp care pentru maximum 2.000 de adrese de email și 12.000 de trimiteri pe lună (adică 6 trimiteri / lună / adresă) este 100% gratuit – cu funcționalități limitate. La fel și sistemul de email marketing Moosend oferă funcționalități gratuite. În momentul în care depășești limitele menționate, accesezi un abonament contra cost din cele disponibile.

Hai să discutăm despre următoarea ta campanie de email marketing. Completează formularul de mai jos: