Lead Generation

Generarea de leaduri este motorul ce alimentează succesul echipei tale de vânzări. De cantitatea și mai ales de calitatea leadurilor genetate prin activitățile de marketing depinde direct cifra de afaceri a firmei. Sunt zeci de canale de marketing disponibile pentru generarea de lead-uri, dar esențial este să le alegi pe cele care se potrivesc activității tale.

Ce este un lead de calitate

Un lead de calitate mare valorează cât 20-25 de leaduri de calitate medie sau slabă. Dar ce înseamnă de fapt un lead de calitate și cum putem clasifica astfel leadurile? Lead de calitate înseamnă un potențial client interesat de produsele și serviciile tale, care dispune de bugetul necesar pentru a realiza achiziția și care este hotărât să ia o decizie într-un orizont de timp rezonabil.

Pentru forța ta de vânzări, valoarea activității de marketing se măsoară în cantitatea și calitatea leadurilor generate. Abordăm campaniile de lead generation într-un mod integrat, multi-canal: SEO, AdWords, Social Media, Blogging, Website, Landing page, Email marketing, CRM etc.

Conform principiului pâlniei, pentru a ajunge la numărul dorit de leaduri generate de marketing, trebuie ca în ”amonte” de obținerea leadului să am număr suficient de mare de persoane care află de brandul meu, care intră apoi pe website, ajung în paginile dorite, completează formularul de contact și răspund la telefon sau email. Ne concentrăm eforturile de marketing pe toate aceste faze din procesul de achiziție.

Diferența dintre comenzi și lead generation

Generarea de leaduri se referă la acele produse și servicii la care vânzarea nu se realizează instantaneu, ca la eCommerce – magazine online. La generarea de lead-uri are loc un proces de vânzare și negociere cu clientul. Vânzarea se desfășoară pe o perioadă de la câteva ore la câteva luni și poate un an. Un lead nu înseamnă 100% un client, ci doar o persoană interesată de ceea ce ai tu de oferit. Leadurile de calitate sunt mult mai ușor de transformat în vânzări, în cash.


Lead Generation. Cele mai eficiente campanii de lead generation sunt cele care folosesc toate canalele de marketing în care îi găsești pe clienții tăi:

Google Logo, instrument pentru lead generation

SEO – Search Engine Optimization

Te ajutăm să fii găsit de către cei care caută pe Google produse și servicii ca ale tale – prin plasarea pe primele poziții în motoarele de căutare la cele mai importante expresii.

Google Ads Logo, instrument pentru lead generation

PPC – Google ADS AdWords

Reclama plătită pe Google Ads AdWords este cea mai eficientă metodă de lead generation – licitezi pentru primele poziții în căutări și ești găsit de către cei interesați de ofertele tale.

Facebook Logo, Social media - instrument pentru lead generation

Social media – Facebook, LinkedIn, Twitter, Pinterest, Instgram

Avantajul promovării în rețelele sociale îl reprezintă multitudinea canalelor prin care poți genera leaduri: vizitatori pe website, mesaje direct în rețelele sociale, comentarii sau redistribuiri.

Wordpress Logo, instrument pentru lead generation

Blogging

Realizarea și întreținerea unui blog te va ajuta să construiești o comunitate, în jurul căreia să desfășori campanii de lead generation.

logo generic websiste, , instrument pentru lead generation

Website

Website-ul tău este locul în care transformi în posibile leaduri marea masă a vizitatorilor din site. Realizarea unui website care să maximizeze generarea de leaduri este obiectiv cheie în mixul de marketing.

landing page Logo, instrument pentru lead generation

Landing pages

Special pentru atingerea numărului maxim de leaduri generate, te putem ajuta să construiești landing page-uri dedicate anumitor produse, servicii sau evenimente.

Mailchimop Logo, instrument pentru lead generation

Newslettere & Email marketing

Acesta este canalul de marketing cu cele mai bune rezultate în lead generation, în special atunci când sunt îndeplinite două condiții: calitatea bazei de date de adrese de email & newslettere de impact, construite conform așteptărilor clienților tăi.

Hubspot Logo, instrument pentru lead generation

CRM – CUSTOMER RELATIONSHIP MANAGEMENT

Customer Relationship Management (CRM) pentru administrarea leadurilor generate. Înregistrează toate leadurile generate și urmărește progresul activităților de vânzare cu ajutorul unui sistem software de tip Customer Relationship Management.

logo generic evenimente,  instrument pentru lead generation

Evenimente & Webinarii

În jurul unor evenimente organizate sau a unor webinarii susținute online, te putem ajuta să aduni mai ușor comunitatea celor interesați de produsele și serviciile tale.

imagine articole pentru lead generation

Articole, studii de caz, analize și interviuri

Tu ești expertul în domeniul tău de activitate. Noi te ajutăm să transformi această pricepere în articole, analize, studii de caz și interviuri care să trezească interesul publicului și să îi ”scoată la suprafață” pe cei interesați de ceea ce ai de oferit.

imagine afiliere generare leaduri

Afiliere online

Rețeaua de website-uri și bloguri afiliate te va ajuta să atragi leaduri din diverse surse și să plătești doar pentru leaduri.

Dacă îți dorești leaduri de calitate pentru oamenii de vânzări, cu ajutorul cărora să crești vânzările și să reduci durata unei vânzări, te invităm să ne contactezi pentru a discuta despre serviciile de lead generation.

Lead Generation bine pus la punct: esențial pentru succesul afacerii

Sistemul de lead generation trebuie să alimenteze constant cu leaduri calificate forța de vânzări. Pentru validarea calitativă a unui lider, recomand utilizarea tehnicii B.A.N.T. – ușor de ținut minte și de aplicat. BANT vine de la Budget, Authority, Needs și Timeline. Potrivit metodei BANT, un lead este calificat pentru începerea activităților de vânzare și ofertare dacă îndeplinește condițiile:

  • B – Budget = Buget. Dispune firma sau persoana fizică care te-a contactat de bugetul necesar pentru achiziționarea produselor tale? Adică are bani, își va permite să cumpere?
  • A – Authority = Autoritate. Chiar și în cazul firmelor, cererea de ofertă este trimisă tot de o persoană, un om care lucrează la firma aceea. Are persoana respectivă, care a făcut cererea, autoritatea să inițieze o achiziție reala produse cum sunt cele livrate de compania ta?
  • N – Needs = Nevoia reală. Are prospectul respectiv nevoi ce pot fi rezolvate cu ajutorul produselor de tipul celei pe care le vrei tu?
  • T – Timeline = Interval de timp. Își propune cu adevărat prospectul să achiziționeze un astfel de produs cum este cel livrat de tine într-un interval rezonabil? Sau doar a ieșit la studiat piața?

În activitatea de lead generation, validarea BANT este foarte utilă, pentru a separa între leaduri reale și leaduri care doar ne fac să pierdem timpul.