Promovare LinkedIn

Cea mai mare rețea socială de business din lume, cu +660.000.000 membrii la nivel mondial, din care peste 1.800.000 în România, LinkedIn provoacă și cea mai mare dezbatere de marketing online: funcționează cu adevărat campaniile de promovare pe LinkedIn sau totul este doar un balon de săpun, mult zgomot pentru nimic?

Da! funcționează campaniile de marketing pe LinkedIn, dacă este vorba de atingerea unor obiective precum generare de lead-uri calificate Business2Business (B2B), creșterea notorietății, recrutare, găsirea de oameni interesați de produsele tale, construirea brandurilor personale și de firmă, dar nu și pentru realizarea de vânzări directe, comenzi, vânzare B2C (Business2Consumer).

Marele avantaj al campaniilor de promovare pe LinkedIn este că permit cea mai bună targhetare posibilă a publicului țintă – pe funcții, pe departamente, pe tip de firme, pe experiență, pe comportament online. Această targetare foarte precisă vine cu un cost ridicat per click sau pe interacțiune cu campania de promovare, astfel că este nevoie de maximă atenție în administrarea bugetului campaniei.

Serviciile de promovare LinkedIn

 • Construirea prezenței online pe LinkedIn pentru business-ul tău, prin folosirea la maximum a tuturor elementelor furnizate de rețeaua socială LinkedIn: descrierea firmei (în română și în engleză), prezentarea produselor și serviciilor, branding, logo, configurări inițiale. Totul într-un limbaj atractiv pentru publicul țintă, cu scopul de a proiecta imaginea profesionistă pe care ți-o dorești.
 • Creșterea notorietății pentru firma ta și pentru produsele și serviciile tale. Scopul este să-ți construiești acel loc preferat în mintea clienților tăi – drept furnizorul de încredere pe piața ta.
 • Crearea unor profile personale de LinkedIn pentru toți oamenii cheie din companie. LinkedIn este, în esența ei, o rețea de persoane, nu de business-uri, astfel că profilurile oamenilor sunt ce mai vizibil element. Textele de prezentare din profilurile personale de LinkedIn trebuie să reflecte experiența acumulată, să expună cele mai importante realizări personale și să fie redactate într-un limbaj atractiv.
 • LinkedIn produce rezultate foarte bune în ceea ce privește RECRUTAREA PERSOANELOR POTRIVITE PENTRU JOBURILE DISPONIBILE ÎN FIRMA TA. Rețeaua de 800.000 de membrii activi LinkedIn este în creștere de la an la an și te putem ajuta să fii tu cel remarcat. LinkedIn este un excelent instrument de recrutare pentru firmele din România. Ai la dispoziție două metode de recrutare pe LinkedIn: fie folosești anunțuri de recrutare clasice plătite, fie accesezi cu succes sistemul de postări LinkedIn.

 • Campanii LinkedIn de generare de lead-uri și persoane interesate de produsele tale. Folosim un mix de postări, fotografii, conținut video, articole și studii de caz – toate gândite pentru a trezi interesul clienților din categoriile țintă.
 • Redactarea și publicarea de articole și mesaje pe pagina de LinkedIn – administrarea paginii de LinkedIn. Identificăm segmentele cheie de persoane cărora produsele și serviciile tale se adresează, înțelegem care sunt obiectivele acestor persoane și redactăm mixul de mesaje și articole pentru impact maxim.

 • LinkedIn permite modalități multiple de evidențiere a profilurilor personale – iar publicarea de postări reprezintă cea mai eficientă metodă. Similar cu un blog, aceste postări ajung la întreaga rețea de contacte și rămân asociate pe profilul utilizatorului. Te ajutăm să publici articole de impact pe care cei din rețeaua de contacte să le citească și să le redirecționeze cu plăcere.
 • BRANDING PENTRU AFACEREA TA, PENTRU PRODUSELE ȘI SERVICIILE TALE ȘI PENTRU OAMENII CHEIE DIN FIRMĂ. Crearea unor asocieri puternice între brandurile tale și cuvintele cheie pe care vrei să le rețină clienții despre tine. Construim astfel o imagine online profesională pentru toate elementele importante.

Hai să discutăm despre cum să începi să generezi leaduri pe LinkedIn, să-ți construiești un brand solid, să te cunoască toți clienții potențiali, sa recrutezi și să ai un profil admirat de toată lumea?

Te invităm să ne contactezi și să discutăm despre viitoarele tale campanii:

Cele mai eficiente metode de promovare LinkedIn

Campaniile de promovare pe LinkedIn sunt doar unul din instrumentele de marketing disponibile pe aceasta retea sociala. Te voi ajuta sa folosesti la maximum canalul de promovare LinkedIn pentru atingerea obiectivelor tale de vanzari si de marketing.

Prin crearea si implementarea Campaniilor de Promovare LinkedIn te voi ajuta sa accezi o audienta business, pe care sa o targhetezi la perfectie, la nivel de functii, experienta, firme sau orase. Pentru produsele si brandurile tale voi construi mesaje de impact, care sa atraga atentia publicului tinta si sa il determine sa actioneze. Masuram rezultatele periodic, sa ne asiguram ca ne suntem in grafic cu indeplinirea obiectivelor promovarii LinkedIn.

LinkedIn Sales Navigator este un instrument foarte eficient pentru promovoarea LinkedIn. Permite abordarea directa, prin mesaj, a persoanelor vizate. Cu ajutorul acestui instrument, ”navighezi” oricat doresti printre profilele utilizatorilor, gasesti cine sunt decidentii la fiecare companie vizata si poti transmite mesajul dorit. Cele mai de succes campanii de promovare LinkedIn sunt cele care includ si LinkedIn Sales Navigator in mixul de comunicare.

Campaniile de postari si de articole te vor ajuta sa te pozitionezi ca autoritate in domeniul tau de activitate si sa devii persoana careia sa ii adresezi intrebari cand ai nelamuriri. Recomandarea mea este sa incepem campania de promovare LinkedIn prin comentarii plasate la articolele si postarile altor persoane pe LinkedIn. Astfel, construim impreuna imaginea ta si a echipei tale de membrii valorosi ai comunitatii pe LinkedIn.

Peste 40.000 de cautari sunt inregistrate zilnic pe LinkedIn in Romania. Sunt cautate persoane pentru recrutare, competente, skill-uri, functii, experiente. In proiectele de promovare LinkedIn, incepem printr-un audit al cuvintelor cheie relevante pentru cautari. In functie de obiectivele tale de vanzari, tinand cont si de volumul cuvintelor cheie cautate, stabilim strategia de creare continut pentru profile. Scopul este sa ajungi pe #1.

Servicii de promovarea LinkedIn – rezultate pentru afacerea ta

Cele mai frecvent urmarite obiective ale campaniei de promovare pe LinkedIn se refera la generarea de noi clienti pentru afacere. Durata unui proiect de promovare pe LinkedIn poate fi intre o saptamana si 40 de saptamani, in functie de complexitate. Principalele cinci rezultate obtinute de firmele pentru care livrez servicii de promovare LinkedIn sunt:

 1. Generarea de leaduri calificate pentru echipa de vanzari. Prin completarea unui formular de contact sau prin trimiterea unui mesaj, ii identificam pe cei interesati de produsele si serviciile tale.
 2. Cresterea notorietatii produselor si brandurilor tale in randul publicului tinta, prin campaniile desfasurate.
 3. Segmentarea publicului tinta si abordarea acelor lead-uri de la companiile cu carora doresti sa le vinzi, pentru extinderea afacerii in directia dorita.
 4. LinkedIn reprezinta o platforma pe care poti sa-ti expui viziunea de afaceri si sa transmiti mesajele dorite catre publicul tinta.
 5. Imaginea proiectata pe LinkedIn ofera sprijin pentru eforturile de vanzari ale consultantilor.

Update decembrie 2022: LinkedIn newsletter – Seriale LinkedIn

LinkedIn Newsletter este o solutie de promovare LinkedIn prin care mesajul tau ajunge la publicul tinta. Utilizatorii LinkedIn carora te adresezi vor fi notificati ca ai publicat un mesaj nou. Notificarea vine atat in aplicatia LinkedIn de mobil, cat si pe email.

Pe scurt, LinkedIn Newsletter inseamna articolele LinkedIn care beneficiaza de notificari push catre abonati.

Daca te intereseaza mai multe detalii, iata despre ce este vorba:

 • LinkedIn Newsletter este un instrument de promovare LinkedIn pus la dispozitie de platforma, pentru ca articolele publicate de tine sa ajunga prin notificari la publicul tinta.
 • Cum functioneaza LinkedIn Newsletter – Serial LinkedIn (cum ii spune in limba romana)?
 • Prin acest instrument, ai posibilitatea sa publici articole pe subiecte de interes pentru publicul tinta.
 • O persoana poate sa publice newsletterele pe un singur subiect, catre o singura lista de distributie.
 • Trebuie sa dai un nume cat mai atractiv acestui newsletter LinkedIn, sa determini oamenii sa se aboneze. Ce pierd daca nu se aboneaza?
 • Deocamdata instrumentul LinkedIn Newsletter este gratuit, dar, ca atatea tool-uri de promovare LinkedIn, probabil ca va fi contra cost.
 • În limba română, instrumentul de promovare LinkedIn se numește Serial Linkedin.
 • Sistemul functioneaza in felul urmator: scrii un articol pe LinkedIn si apoi abonatii sunt anuntati prin aplicatie si prin email.
 • Pentru a avea succes cu LinkedIn Newsletter, aveti nevoie de articole interesante si de titluri inspirate.
 • Puteti publica un singur articol la fiecare 24 de ore.
 • Dreptul de publicare articole LinkedIn pentru newslettere se acorda doar prin invitatie.
 • Este ca un fel de blog, care abonatii sunt anuntati de publicarea noilor articole.
 • Recomandarea mea pentru LinkedIn Newsletter, la fel ca la alte instrumente de promovare LinkedIn, este sa-ti faci o planificare serioasa inainte de a lansa o campanie de promovare.
 • Un articol obisnuit LinkedIn este vazut in news feed, pe cand newsletterele LinkedIn sunt anuntate prin notificari.

LinkedIn Helper: Instrumente de automatizare a celor mai frecvente acțiuni de pe LinkedIn

Ai la dispoziție, de la diverși furnizori, nu direct de la LinkedIn, instrumente cu ajutorul cărora să automatizezi efectuarea acțiunilor pe LinkedIn. Aceste instrumente, LinkedIn Helper, te vor ajuta să lași ”roboții” să efectueze următoarele acțiuni: solicitări de conectare, mesaje de bun venit către cei cu care te-ai conectat, mesaje de revenire către cei cu care te-ai conectat recent.

Scopul LinkedIn Helper este ca printr-un volum ridicat de acțiuni să obțineți succesul în abordarea contactelor pe LinkedIn. Platforma socială LinkedIn nu încurajează aceste instrumente și nu pune la dispoziție funcționalități de acest tip. Dacă toată lumea ar avea acces la automatizare, în foarte scurt timp ar fi un volum uriaș de mesaje trimise pe LinkedIn. Această funcționalitate se află într-o ”zonă gri” a LinkedIn și trebuie folosită cu mare precauție, întrucât ne poate așeza rapid într-o zonă de spam. Avantajele utilizării acestor instrumente sunt clare: va crește semnificativ volumul celor abordați și numărul de contacte. Dezavantajul vine din faptul că vorbim de instrumente de tip spam, nesusținute de funcționalitățile existente LinkedIn. Discuția despre cât costă promovarea pe LinkedIn trebuie să ia în considerare bugetul și pentru aceste instrumente de lucru.